dinsdag, 14. december 2010 - 8:26

Zoekactie naar vermiste bemanningsleden gezonken schip gestaakt

Den Helder

Een vissersschip is vanochtend op de Noordzee gezonken. Twee van de drie bemanningsleden worden nog vermist.

Het schip kwam rond 04.30 uur op ongeveer 2,5 kilometer noord van Terschelling in de problemen. Het gaat om het vissersvaartuig HA-38 (Harlingen-38, Scheepsnaam ‘Frisia’)

Aan boord bevonden zich 3 personen. Na de noodoproep van de bemanning werden de reddingboten van de stations Terschelling en Ameland van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij gealarmeerd, alsmede de offshore reddingshelikopter en een helikopter van Defensie.

Ook een aantal schepen, die zich in de buurt bevonden, boden hun hulp aan. Om 05.00 uur meldde het schip ‘Ostsee’ dat het één persoon had gevonden. Deze is sterk onderkoeld overgebracht naar een ziekenhuis. Naar de twee andere personen wordt nog gezocht.

Inmiddels is er een verzoek gedaan aan de marine om duikers rondom het schip te laten zoeken. Deze ligt op de kop in het water. De duikers zullen met een helikopter naar de plek van het incident worden gebracht.

Update

De zoekactie naar de twee vermiste opvarenden van het vissersvaartuig Harlingen-38 is gestaakt. De autoriteiten verwachten niet meer dat de twee vermiste mannen in leven zijn.

De duikers van de Koninklijke Marine hebben niet in het wrak gedoken vanwege gevaar. Eén duiker is op het wrak geweest en heeft klopsignalen gegeven, maar er kwam geen antwoord.

In opdracht van de verzekeraar gaan bergers proberen het wrak van de kust te trekken en naar rustiger water te brengen.
Provincie:
Tag(s):