woensdag, 3. november 2010 - 10:56

Zoekactie vermiste zeiler voortgezet

Het KLPD zoekt woensdag 3 november 2010 op het IJsselmeer verder naar de sinds dinsdag 2 november vermiste zeiler uit Kampen.

Het zeilschip van de 62-jarige man werd omstreeks 15.15 uur onbemand aangetroffen langs de dijk tussen de Ketelbrug en de Flevocentrale. Een zoekactie tot het invallen van de duisternis had geen succes.

De Waterpolitie van het KLPD zoekt het gebied af met een schip en ook helikopters van het KLPD en Rijkswaterstaat zullen regelmatig een zoekslag maken boven het IJsselmeer. Omdat niet bekend is waar de man overboord is geraakt is het zoekgebied te groot om gericht speciale apparatuur zoals sonar in te zetten.

De Waterpolitie probeert de gegevens van de navigatieapparatuur van de zeilboot uit te lezen om aan de hand van die gegevens mogelijk het zoekgebied te verkleinen om alsnog gericht te kunnen zoeken met apparatuur. Verder kunnen verklaringen van getuigen, mogelijk ook schippers van binnenvaartschepen, misschien helpen het zoekgebied nader te bepalen. Het zeilschip is een Bavaria 31 Cruiser met een witte romp met een blauwe bies en was voorzien van een stuurwiel. De thuishaven is Kampen. Eventuele getuigen kunnen zich melden op 0343-535353.

De zeiler uit Kampen is dinsdagmorgen omstreeks 11.00 uur vertrokken vanuit de haven van Stavoren met als vermoedelijke bestemming de Roggebotsluis bij Kampen. Nadat het schip was aangetroffen, onder zeil en met draaiende motor, startte het Kustwachtcentrum Den Helder een zoekactie met de reddingboten van de stations Enkhuizen en Urk van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, de offshore reddings helikopter, een Defensie helikopter en twee politievaartuigen.
Provincie:
Tag(s):