woensdag, 21. juli 2010 - 14:43

Zoon moordzaak Vollenhove wegens gebrek aan bewijs vrij

Het Openbaar Ministerie Zwolle heeft woensdag besloten om de zoon, die verdachte is in het onderzoek naar de gewelddadige dood van het echtpaar Vis uit Vollenhove, op dit moment niet te dagvaarden en derhalve in vrijheid te stellen. Dit heeft het OM woensdag bekendgemaakt.

‘De man, de zoon van het echtpaar, blijft echter wel verdachte in de zaak’, stelt het OM. Het echtpaar Marry en Jurrie Vis werd op donderdagavond 10 september 2009 dood aangetroffen in hun woning aan de Weyert in Vollenhove. Sectie op de lichamen wees uit dat ze door messteken en vuurwapengeweld om het leven waren gekomen.

De 34-jarige zoon van het echtpaar werd op 13 april 2010 in zijn woonplaats Nieuw Weerdinge als verdachte aangehouden en zat sindsdien in voorlopige hechtenis.

Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) heeft vanaf 10 september 2009 intensief onderzoek gedaan. Daarbij is ook meermalen de hulp van het publiek, in het bijzonder de inwoners van Vollenhove, ingeroepen. Het team heeft veel bruikbare informatie gekregen.

Gebrek aan voldoende bewijs
Desondanks is de verkregen informatie naar het oordeel van het OM onvoldoende om de verdachte nu met succes te kunnen vervolgen. Daarom wordt hij in vrijheid gesteld. Als de verdachte op dit moment wel vervolgd zou worden en de strafzaak eindigt in een onherroepelijke vrijspraak, is er geen mogelijkheid meer om de zaak opnieuw aan de rechter voor te leggen.

Beloning 30.000 euro
De man blijft verdacht van de moord op zijn ouders en het onderzoek gaat verder. Er is een beloning van 30.000 euro uitgeloofd aan degene die de tip geeft die tot oplossing van de zaak leidt.
Provincie:
Tag(s):