donderdag, 21. oktober 2010 - 21:58

Zwaan van Jan & Zwaan overleden

Hoogeveen

Zwaantje Van de Belt-Pieters (1945) is donderdagmiddag, 21 oktober, om half één overleden. Zwaantje is vooral bekend als de vrouwelijke helft van het duo Jan & Zwaan. Ze is 65 jaar oud geworden.

Samen met haar levenspartner Jan Van de Belt stond Zwaan meer dan 45 jaar op de planken. Het stel had gedurende die periode grote Nederlandstalige hits met liedjes als ‘Dorpscafé’, ‘Ik zoek een meisje’, ‘Tiroler Party’, ‘Zing met me mee’ en ‘Onze poes en buurmans kater’. In 1980 behaalde het tweetal een gouden plaat.

Zwaan is overleden in Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen. Een aantal maanden geleden was ze gediagnosticeerd met kanker. Donderdagmiddag 21 oktober heeft ze de strijd tegen deze slopende ziekte moeten opgeven.
Zondag 15 april 2007 vierden Jan & Zwaan nog hun 45-jarig artiestenjubileum in Rolde. Daarbij waren er ook gastoptredens van muzikale vrienden als Lucas & Gea, Koos Alberts, Arne Jansen, Jacques Herb en Imca Marina.

In de aanloop naar het feest werd bij Zwaan ook al kanker geconstateerd. Ze weigerde echter om op te geven en na een succesvolle operatie leek de ziekte uit haar systeem te zijn. Maar dus niet definitief.
Categorie:
Tag(s):