zaterdag, 19. juni 2010 - 22:12 Update: 08-07-2014 1:04

Zwaargewonden in ons land rond Nederland - Japan

Nederland - Japan liep gelukkig goed af. Maar rond de wedstrijd waren er helaas minder positieve berichten te melden. Zo raakte een man zwaar gewond bij het ophangen van een doek en werden een moeder en dochter aangereden.

Een 34-jarige man uit Amsterdam wilde zaterdagmiddag in een bouwmarkt in Duivendrecht een doek bevestigen aan het dak zodat collega's en klanten de WK-wedstrijd konden bekijken. Daarop zou de wedstrijd worden geprojecteerd. Hierbij kwam de medewerker ten val en belandde op een glazen plaat, zes meter lager.

De man is direct per traumahelikopter naar het AMC Ziekenhuis overgebracht. De politie heeft de Arbeidsinspectie van het ongeval op de hoogte gesteld.

Een automobilist heeft in Tiel tijdens een Oranjefeest na de WK-wedstrijd Nederland-Japan een moeder en haar 15-jarige dochter aangereden. Volgens de woordvoerder wilde de automobilist langs de politieafzetting rijden. Toen dit niet mogelijk bleek, reed hij achteruit. Hierbij raakte hij de twee slachtoffers. Omstanders wisten de auto te kantelen zodat het tweetal onder de wagen vandaan kon worden gehaald.

De dochter en moeder zijn naar het ziekenhuis gebracht. „De toestand van de dochter is momenteel zorgwekkend", aldus een woordvoerder. De bestuurder is aangehouden.
Categorie:
Tag(s):