maandag, 26. juli 2010 - 18:36

Zware week voor reddingsbrigade

IJmuiden

Reddingsbrigade Nederland heeft een zware week achter de rug. Er moest bijna 2000 keer hulp worden verleend (1993), waarbij 26 mensen uit een levensbedreigende situatie werden gered.

Er kwamen twee mensen om het leven en diverse slachtoffers raakten zwaargewond. Er werd 250 keer hulp verleend aan zwemmers in nood en 33 keer aan opvarenden. Er moest 1577 keer eerste hulp worden verleend en 107 kinderen raakten zoek. Voor het eerst deze zomer was op veel plaatsen tegelijk sprake van sterke stromingen die voor veel problemen zorgden, maar ook ongevallen met vaartuigen, brand en een tweede golf venijnige kompaskwallen veroorzaakten veel werk.

Directeur Raymond van Mourik van Reddingsbrigade Nederland spreekt van een zware week met een zwarte rand. ‘Het komt niet vaak voor dat er zoveel ernstige ongevallen in 1 week plaatsvinden, waarbij 2 mensen om het leven komen. Dan liggen vreugde en verdriet heel dicht bij elkaar. Soms lijkt een redding geslaagd, maar als een slachtoffer alsnog overlijdt is dat extra triest. Natuurlijk voor de nabestaanden, maar ook voor onze vrijwilligers.’
Provincie:
Tag(s):