vrijdag, 3. december 2010 - 16:57

Zwembad De Kwakel blijft uit voorzorg gesloten

Utrecht

Zwembad De Kwakel blijft uit voorzorg voorlopig gesloten. Gemeente Utrecht wacht op de uitslagen van de onderzoeken naar de luchtkwaliteit. De laatste uitslagen worden verwacht op 13 december.

De gemeente Utrecht heeft drie weken geleden zwembad De Kwakel geheel gesloten in verband met gezondheidsklachten van bezoekers en zweminstructeurs. Gemeente Utrecht is direct gestart met grondig onderzoek naar de oorzaak. In eerste instantie is onderzoek gedaan naar de waterkwaliteit. In samenwerking met Provincie Utrecht, professionele laboranten, arbeidsdermatologen van het AMC, GG&GD en bedrijfsarts hebben technische en medische onderzoeken plaatsgevonden.

De uitslagen van de testen naar de waterkwaliteit, installaties en het lesmateriaal vertonen geen afwijkingen en voldoen aan de normen. Gemeente Utrecht wacht uit voorzorg op de uitslagen van de onderzoeken naar de luchtkwaliteit. Deze uitslagen worden verwacht op maandag 13 december, waarna het besluit hierover wordt genomen. Indien de luchtkwaliteit voldoet aan de norm gaat het zwembad naar verwachting weer open.
Provincie:
Tag(s):