zondag, 25. april 2010 - 15:01

Zwollenaar dood na potje straatvoetbal

Zwolle

Zaterdagavond is een 23-jarige Zwollenaar in het ziekenhuis overleden nadat hij kort daarvoor, bij een opstootje tijdens een wekelijks partijtje voetbal op een oefenveldje aan de Hyacinthstraat, buiten bewustzijn was geraakt. Dit heeft de politie zondag laten weten.

Tijdens het opstootje had het slachtoffer een opzettelijke schop tegen het bovenlichaam gekregen van een 23-jarige plaatsgenoot. Door de voetballers is geprobeerd het slachtoffer te reanimeren. Dat werd al snel door gealarmeerd ambulancepersoneel overgenomen; echter zonder resultaat.

Aanhouding
De 23-jarige is aangehouden en ingesloten voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel, de dood ten gevolge. Zondag wordt op last van het Openbaar Ministerie in Zwolle-Lelystad, door het Nederlands Forensisch Instituut in den Haag sectie op het lichaam van de omgekomen Zwollenaar verricht.

'Getracht wordt duidelijkheid te krijgen of er een causaal verband bestaat tussen het toegebrachte letsel en het overlijden van het slachtoffer of dat mogelijk sprake is geweest van een fysieke oorzaak bij de overleden Zwollenaar', aldus de politie.

De aanwezige voetballers zijn vrienden/ bekenden van elkaar. De verslagenheid onder hen is groot. Naar de mishandeling wordt een onderzoek ingesteld.
Provincie:
Tag(s):