zondag, 1. mei 2011 - 17:02

1 Mei demonstratie ordelijk en rustig verlopen

Rotterdam

Mede dankzij goede afspraken tussen de politie en de organisatie, is de 1 mei demonstratie afgelopen zondagmiddag in het centrum van Rotterdam, ordelijk en rustig verlopen.

In het voortraject is bepaald dat (in tegenstelling tot verleden jaar) het de demonstranten was toegestaan stokken met zich mee te voeren, mits deze onlosmakelijk waren verbonden met een vlag, een vaandel of een spandoek. Er zijn daarover goede afspraken gemaakt met de organisatie en die zorgde zelf voor een 'eigen' ordedienst.

De demonstratie begon met toespraken op het bordes van het stadhuis en leidde daarna via de Witte de Withstraat, het Eendrachtsplein, de Nieuwe Binnenweg, de 's Gravendijkwal en de West-Kruiskade naar het Schouwburgplein. Ook daar waren enkele toespraken.

Gedurende de demonstratie zijn door politiemensen een kleine 20 stokken ingenomen. Dit gebeurde zonder noemenswaardige problemen.

In totaal zette de politie 30 reguliere politiemensen in, 2 beredenen, enkele leden van het Biketeam en zo'n 20 ME-ers. Deze laatsten zijn op de achtergrond aanwezig geweest en voor begeleidende taken ingezet.
Provincie:
Tag(s):