woensdag, 21. december 2011 - 21:32

100 aanmeldingen voor Drentse cultuurprijzen

Regio

Wie wint in 2012 de Grote Culturele Prijs van Drenthe, de Talentprijs of de Drentse Stimuleringsprijs? Inwoners van Drenthe hebben de afgelopen weken kandidaten kunnen voordragen voor één van de culturele prijzen in Drenthe. Dat heeft ruim 100 aanmeldingen opgeleverd. Een Drentse jury en de adviescommissie van de provincie Drenthe buigen zich de komende maanden over de winnaars.

Voor de Talentprijs en Drentse Stimuleringsprijs selecteert een Drentse jury vanuit een shortlist voor elke prijs drie genomineerden. Deze genomineerden worden een aantal weken voor de officiële uitreiking voorgelegd aan een landelijke jury, onder leiding van de Asser burgemeester Sicko Heldoorn. De landelijke jury wijst de uiteindelijke prijswinnaars aan.

De provinciale adviescommissie Culturele Prijs adviseert Gedeputeerde Staten van Drenthe over de uiteindelijke winnaar van de Grote Prijs van Drenthe. Alle prijzen worden uitgereikt tijdens het Kunst en Cultuur Gala Drenthe op 30 maart 2012 in Schouwburg Ogterop in Meppel.

De winnaars van de Talentprijs en de Drentse Stimuleringsprijs ontvangen beide € 2.500,- en een glassculptuur. De Grote Culturele Prijs van
Drenthe bestaat uit een bronzen legpenning en een geldbedrag van € 10.000,-.
Provincie:
Tag(s):