vrijdag, 11. februari 2011 - 16:37

100 boetes tijdens crimecontroles in Noord-Limburg

Bij drie uitgebreide crimecontroles in Mook en Middelaar, Bergen en Gennep zijn afgelopen week door de politie in totaal 100 boetes uitgeschreven. Tijdens de controles werd alle verkeer gecontroleerd.

Alle voertuigen en inzittenden werden onder meer gecontroleerd op de vreemdelingenwet, openstaande boetes, gestolen voertuigen, gestolen goederen, het gebruik van alcohol en de aanwezigheid van drugs. Daarnaast werd er ook gecontroleerd op het dragen van de gordel, deugdelijke verlichting en voertuigtechnische mankementen. Een speciaal afgerichte speurhond werd ingezet om verdovende middelen op te sporen. De politie werkte samen met de collega's van de Duitse Polizei uit Goch, de Koninklijke Marechaussee, Veolia, de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), de spoorwegpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), de parketpolitie, de vreemdelingenpolitie en een speurhondengeleider.

De crimecontroles maakten deel uit van de week van de opsporing en zullen in de toekomst vaker plaatsvinden.

Maandag 7 februari zijn op de Rijksweg in Mook en Plasmolen 31 bekeuringen uitgeschreven. In totaal werden 273 auto's gecontroleerd.

Dinsdag 8 februari werd op de Bovensteweg in Mook een hennepkwekerij met 100 planten opgerold. De eigenaar, een 51-jarige man uit Molenhoek werd aangehouden. Aan de Onderkant in Milsbeek werden in totaal 208 planten aangetroffen. De 50-jarige eigenaresse werd aangehouden. Beide verdachten werden na verhoor in vrijheid gesteld.

Bij controles op de Aijenseweg in Bergen en de Rijksweg in Wellerlooi zijn woensdag 9 februari 33 bekeuringen uitgeschreven. In totaal werden 400 auto's gecontroleerd.

Op de laatste controledag donderdag 10 februari zijn controles uitgevoerd bij de grensovergang van de A77, afrit Boxmeer van de A77, Rijksweg in Heijen, Brabantweg en Ottersumseweg in Gennep waar in totaal 410 auto's werden gecontroleerd. Hier werd een man aangehouden die nog een straf moest uitzitten van 38 dagen.
Provincie:
Tag(s):