zaterdag, 3. september 2011 - 11:33

11 auto’s gaan in as op

De politie doet onderzoek naar het uitbranden van 11 auto’s op een terrein aan de Nijverheidsstraat in de nacht van vrijdag op zaterdag.

De politie kreeg de melding van de brand binnen en ter plaatse was de brandweer al bezig met bluswerkzaamheden. Er stonden 11 auto’s in brand.

De locatie betreft een autohandel. Voorop het terrein staan meerdere voertuigen voor de handel en daarachter staat een loods met een woning. De 11 auto’s stonden dusdanig in brand dat er geen redden meer aan was.

De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar de loods, maar deze raakte wel beschadigd door de brand. Het terrein werd door de politie afgezet en technisch onderzoek moet uitwijzen hoe de auto’s in brand zijn gevolgen.

De politie gaat uit van brandstichting omdat onderzoek al heeft uitgewezen dat de auto’s individueel in brand zijn gevlogen en de brand niet van de ene auto naar de andere auto is overgegaan. Verder onderzoek moet uitwijzen wie verantwoordelijk is voor deze brandstichting en wat de aanleiding is geweest. De politie gaat er vanuit dat deze brandstichting een op zich zelf staand incident is. De schade is onbekend.
Provincie:
Tag(s):