donderdag, 17. november 2011 - 20:40

11 Jaar gevangenisstraf voor poging moord op ex

Arnhem

Het OM heeft donderdag in hoger beroep een gevangenisstraf van 11 jaar geëist tegen een inmiddels 21-jarige man uit Amsterdam. De verdachte zou geprobeerd hebben zijn ex-vriendin te vermoorden.

Daarnaast heeft de man toen hij vastzat een medegedetineerde gevraagd het slachtoffer en haar moeder te doden. Ook was er sprake van mishandeling van het slachtoffer door verdachte tijdens hun relatie.

In april 2010 werd het slachtoffer, een toen 15-jarig meisje, tweemaal door verdachte in haar borststreek gestoken. Volgens het OM zijn deze gedragingen aan te merken als een poging tot moord. De verdachte erkent het slachtoffer te hebben bedreigd met een mes. Volgens hem is zij hier zo van geschrokken dat het mes in alle commotie twee keer in haar bovenlichaam is terechtgekomen. Het OM acht de verklaring van verdachte over de toedracht volstrekt ongeloofwaardig.

Toen de verdachte in voorlopige hechtenis zat voor dit feit, heeft hij geprobeerd een medegedetineerde te bewegen het slachtoffer en haar moeder van het leven te beroven. Hij deed dit door zijn medegedetineerde 4000 euro te beloven en hem een briefje te geven met daarop het signalement en adres van het slachtoffer en haar moeder. "Dat verdachte een dubbele moord beraamt net na een mislukte moord is verbijsterend," aldus de advocaat-generaal (OM) ter zitting. Volgens het OM is een gevangenisstraf van 11 jaar passend aangezien het om één van de ernstigste strafbare feiten uit het Wetboek van Strafrecht gaat.

De rechtbank Arnhem veroordeelde de verdachte op 11 januari 2011 voor mishandeling tot 8 weken gevangenisstraf. De rechtbank sprak verdachte vrij van poging (uitlokking) moord. Het OM ging in hoger beroep tegen de beslissing van de rechtbank.
Provincie:
Tag(s):