donderdag, 3. november 2011 - 10:09

13 Voetbalsupporters aangehouden

Amsterdam

De politie heeft woensdagavond in Amsterdam dertien voetbalsupporters aangehouden voor hoofdzakelijk verstoring van de openbare orde en overtreding van de Wet Wapens en Munitie.

Voor de wedstrijd van Ajax tegen Dinamo Zagreb was op last van burgemeester Van der Laan een veiligheidsrisicogebied ingesteld. De politie heeft daardoor gebruik kunnen maken van de bevoegdheid tot wapencontrole van grote groepen supporters. "Het is goed dat de politie de mogelijkheid van preventief fouilleren heeft gekregen", zegt ME-commandant Olivier Dutilh. "We kunnen niet alles voorkomen maar we hebben hiermee toch veel opstootjes in de kiem kunnen smoren."

De Mobiele Eenheid moest aan het eind van de middag en begin van de avond op verschillende plaatsen in de stad optreden tegen Ajax-supporters die confrontaties aangingen met supporters van de bezoekende club. In een trein ontstond een vechtpartij waardoor deze tot stilstand werd gebracht nabij het station Muiderpoort. De ME dirigeerde de trein naar het station waar de passagiers één voor één op wapens werden onderzocht. Hier werden twee verdachten aangehouden.

Het treinincident zorgde voor vertraging van het treinverkeer en veel overlast voor reizigers. Tijdens en na de voetbalwedstrijd bleef het rustig in de stad. De dertien aangehouden personen zijn in de loop van de avond en nacht verhoord en heengezonden.
Provincie:
Tag(s):