woensdag, 29. juni 2011 - 20:23

14-jarige verzint beroving van mobieltje

Groningen

Het Roofcoördinatieteam van Regiopolitie Groningen heeft deze week vastgesteld dat een aangifte van een straatroof in de Heinsiusstraat in Groningen was verzonnen door een 14-jarige meisje uit Groningen. Het meisje was volgens eigen zeggen door een man beroofd van haar mobiele telefoon.

Woensdag 23 februari 2011 maakte een 14-jarig meisje uit Groningen bij de politie melding van een beroving. Het slachtoffer liep in de Heinsiussstraat en werd door een nog onbekende man tegen haar knie geschopt. Tijdens een daaropvolgende worsteling wist de overvaller de tas van het meisje af te pakken. Deze ging er daarna rennend vandoor.

Onderzoek

Na recherchewerk kon worden vastgesteld dat er helemaal geen sprake was geweest van een straatroof. Het bleek dat de 14-jarige aangeefster haar mobiele telefoon was kwijtgeraakt tijdens het winkelen. De politie kon de “vinder” van de mobiele telefoon opsporen.

Verhoor

Tijdens een volgend verhoor met het 14-jarige meisje bleek al snel dat er geen sprake was geweest van een ‘gewelddadige’ straatroof en dat haar aangifte niet klopte.Ze was de telefoon kwijtgeraakt en was vervolgens gaan liegen over wat haar was overkomen. De politie maakt tegen de tiener proces-verbaal op. De officier van justitie beslist wat er met haar moet gebeuren. Het onderzoek naar de vermeende straatroof is afgerond.
Provincie:
Tag(s):