donderdag, 29. september 2011 - 18:38

14 Maanden cel voor brandstichting in flat

Den Haag

De officier van justitie in Den Haag heeft donderdag 14 maanden gevangenisstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk, geëist tegen een 28-jarige man uit Den Haag. Hij wordt ervan verdacht samen met minstens twee anderen een brand te hebben gesticht bij een woning in Den Haag op 2 april 2011.

Volgens het OM heeft de verdachte in de nacht van 2 april brandgesticht in een bergruimte op de galerij van een flatgebouw. De verdachte was die nacht in het gezelschap van nog twee personen. De officier meent dat de brandstichting een wraakactie is van de verdachte tegen een medebewoonster van de flat. De vrouw was eerder een handtekeningenactie begonnen tegen de verdachte, naar aanleiding van alle overlast die hij veroorzaakte in de flat. De bergruimte waar de brand werd gesticht bevond zich direct naast de voordeur van de bewoonster.

De brand veroorzaakte schade aan de spullen in de bergruimte. Door oplettendheid van buurtbewoners kon de brand snel worden geblust.

De twee andere verdachten zijn een 16-jarige jongen en een 18-jarige man uit Den Haag. Hun zaak is achter gesloten deuren behandeld.
Provincie:
Tag(s):