maandag, 18. juli 2011 - 17:19

1400 blaastesten tijdens tweede avond Vierdaagsefeesten

Nijmegen

Het team Verkeershandhaving van de Politie Gelderland-Zuid houdt rondom de Vierdaagsefeesten grootschalige alcoholcontroles in en rond Nijmegen.

Zondagavond en -nacht controleerde het team op de Graafseweg in Nijmegen. Zij kreeg hierbij ondersteuning van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

In totaal werden 1400 blaastesten afgenomen. 10 bestuurders bleken teveel gedronken te hebben.

Twee automobilisten moesten hun rijbewijs inleveren. Zij bliezen 660 en 630 ugl, ruim boven de invorderingsgrens (570 ugl). De officier van justitie bepaalt wanneer zij hun rijbewijs weer terugkrijgen. Van de tien overtreders, waren er drie beginnend bestuurder. Voor deze groep gelden strengere regels. De strafbare grens ligt voor deze categorie op 95 ugl. De beginnende automobilisten zaten hier ruim boven en bliezen 230, 330 en 350 ugl. Tegen alle bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Daarnaast werden nog bekeuringen uitgeschreven voor:

1x voor het negeren van het rode verkeerslicht
6x voor het overtreden van de maximumsnelheid
1x voor het niet stoppen voor de controle
1x voor het niet kunnen tonen van een geldig legitimatiebewijs

Een Poolse automobilist bleek nog een groot bedrag aan boetes open te hebben staan.

Een feest blijft pas een feest als iedereen ook daarna weer veilig thuiskomt. Tijdens de Vierdaagsefeesten controleert het team Verkeershandhaving samen met het KLPD dan ook intensief op alcoholgebruik in het verkeer. De controles vinden plaats in en rondom Nijmegen op wisselende locaties en tijdstippen. Een speciaal BOB-promotieteam sluit bij de controles aan om de boodschap dat alcohol en verkeer niet samengaan extra kracht bij te zetten. Regel een BOB tijdens de Vierdaagsefeesten!
Provincie:
Tag(s):