woensdag, 30. maart 2011 - 16:05

145 m2 asbest op volkstuinencomplex Vijfhuizen

Vijfhuizen

Verspreid over het volkstuinencomplex aan de Schipholweg 1089 in Vijfhuizen bevindt zich in totaal circa 145 vierkante meter asbest.

‘Het ligt los op de grond of het is verwerkt in dakafdekkingen, plantenbakken, compostbakken en erfafscheidingen’, meldt de gemeente Haarlemmermeer woensdag.

Dit is de conclusie na een inventariserend onderzoek dat vrijdag 25 maart is begonnen. ‘Het asbest moet door een gecertificeerd bedrijf worden verwijderd. Het is niet toegestaan dat gebruikers dit zelf doen’, benadrukt de gemeente.

De gemeente laat ook nagaan of er zich asbest in de bodem bevindt. Dit bodemonderzoek loopt nog. De resultaten hiervan worden later deze week verwacht.

Afgesloten
Het terrein dat op donderdag 24 maart na de vondst van asbest uit veiligheidsoverwegingen werd afgezet blijft, vanwege al het bovenstaande dan ook afgesloten.

De volkstuinders zijn woensdag over de actuele stand van zaken geïnformeerd via een gemeentelijke brief. Zodra de resultaten van het bodemonderzoek bekend zijn, gaat de gemeente in gesprek met de eigenaar van het volkstuinencomplex over de sanering/verwijdering van het asbest.
Provincie:
Tag(s):