maandag, 28. maart 2011 - 22:23

15-jarige achter stuur auto

Vlissingen

In de nacht van zondag op maandag, omstreeks 02.00 uur, zagen agenten van de Zeeuwse politie op de Gildeweg een personenauto rondjes rijden.

De agenten namen een kijkje bij de auto en lieten deze stoppen. Zij zagen een meisje achter het stuur zitten en een man op de bijrijdersplaats. Bij navraag naar haar identiteit gaf het meisje op dat zij een (bijna) 18-jarige Vlissingse was. Een identiteitskaart had zij niet bij zich, zo vertelde ze.

De agenten trokken hierop de door haar opgegeven gegevens na in de gemeentelijke basisadministratie en kwamen tot de conclusie dat de identiteit die zij had opgegeven niet klopte.

Hierop gaf het meisje toe dat zij een valse naam had opgegeven. Haar identiteitskaart kwam plotseling tevoorschijn en het meisje bleek pas 15 jaar te zijn en afkomstig uit Oost-Souburg. Zij kreeg rijles van een 27-jarige man uit Vlissingen.

De man en het meisje zijn van plaats gewisseld. Het meisje kreeg twee bekeuringen. Eén voor het opgeven van een valse naam en één voor het rijden zonder rijbewijs.
Provincie:
Tag(s):