maandag, 4. april 2011 - 16:44

15-jarige fietser overleden na verkeersongeval

Swifterbant

Maandagmiddag is een 15-jarige fietser uit Swifterbant na een verkeersongeval op de Dronterringweg N-307aan zijn verwondingen overleden. Dit heeft de politie maandagmiddag laten weten.

De jongen werd bij het oversteken aangereden door een vrachtauto. Ondanks alle medische zorg en inspanningen overleed het slachtoffer. De chauffeur van de vrachtauto is opgevangen en voor zorg en verhoor overgebracht naar een politiebureau. De VOA heeft de aanrijding met dodelijke afloop in onderzoek.

Even na 14.30 uur fietste de jongen over het fietspad langs de Dronterringweg. Nabij de kruising van de Elandweg stak de fietser via de oversteekplaats over waarbij hij werd geraakt door een vrachtauto.

De jongen raakte ernstig gewond en werd door politie en ambulancepersoneel gereanimeerd. Ondanks alle toegesnelde hulpdiensten en inspanningen mocht medische hulp niet meet baten.

Specialisten van de dienst Verkeersongevallen Analyse hebben uitgebreid technisch sporenonderzoek verricht. De toedracht van de fatale aanrijding is nog onduidelijk. Onderzoek moet uitwijzen wat er is gebeurd en hoe de fatale aanrijding heeft kunnen gebeuren.
Provincie:
Tag(s):