zaterdag, 28. mei 2011 - 16:36

15-jarige joyrider ramt gevel woning met mams auto

Veendam

Bij een eenzijdig verkeersongeval raakten vrijdagavond een woning en een auto zwaar beschadigd in het Groningse Veendam.

Agenten reageerden op een melding van een auto die een gevel van een woning in de Cornelis Jetseslaan in Veendam had geramd. Het bleek dat een 15-jarige jongen uit Veendam de auto van zijn moeder even had verplaatst.

De jonge bestuurder besloot toen, zonder toestemming van zijn moeder, om met de auto een blokje te gaan rijden. In de Cornelis Jetsesstraat ging het mis. De knaap verloor de macht over het stuur en ramde de gevel van een woning. De 15-jarige joyrider probeerde er nog tussen uit te knijpen maar de 45-jarige bewoonster wist hem tegen te houden. Zij waarschuwde de politie.

Door de aanrijding raakte er niemand gewond. De gevel van de woning en de auto raakten wel zwaar beschadigd. De auto werd door een bergingsbedrijf afgesleept. De 15-jarige jongen had tegenover de politie en zijn ouders het een en ander uit te leggen. Hij mocht eerst met zijn ouders mee naar huis en zal later door de politie worden gehoord. De politie stelt een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):