vrijdag, 1. april 2011 - 23:42

18-Jarige man uit Breda verdacht van twee verkrachtingszaken

Breda

De politie heeft donderdagmiddag een 18-jarige man uit Breda aangehouden in verband met twee verkrachtingszaken in Breda.

In beide zaken werd DNA aangetroffen dat deze week door onderzoek van het NFI aan het genetisch materiaal van verdachte kon worden gelinkt. De man wordt vrijdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda.

De Bredanaar wordt verdacht van de verkrachting van een 21-jarige vrouw uit Breda op 18 juli 2010 op de Weerijssingel en van de verkrachting van een 14-jarig Bredaas meisje op 18 februari 2011 in de omgeving van het Dr. Struyckenplein. Of de man ook betrokken is bij twee andere zedenmisdrijven vorig jaar zomer in het centrum van Breda (14 augustus 2010: opnieuw Weerijssingel en Haagweg), wordt onderzocht.

Vooral de drie zedenzaken van vorig jaar zomer zorgden voor veel onrust, vooral onder jonge vrouwen in Breda. Via een reconstructie bij de opsporingsprogramma's Opsporing Verzocht en Bureau Brabant werd eind augustus aanvullende informatie gevraagd aan het publiek, vooral wat betreft de specifieke tatoeages die door het slachtoffer van 18 juli 2010 zijn gezien. Alle aandacht voor de zaken leidde destijds niet tot een doorbraak.
Provincie:
Tag(s):