donderdag, 27. januari 2011 - 18:36

19-jarige woningovervaller krijgt drie jaar cel

Amsterdam

De rechtbank in Amsterdam heeft een 19-jarige man veroordeeld tot een celstraf van 3 jaar.

De man stond terecht voor een gewelddadige overval in een woning op 11 januari 2010. Daarbij raakte een zes maanden zwangere vrouw gewond nadat ze uit het raam was geduwd. De uitspraak van de rechtbank is conform de eis van de officier van justitie.

Een belangrijk bewijsmiddel in deze zaak is een aangetroffen druppel bloed in de woning van het slachtoffer. Het DNA-profiel van deze druppel bloed bleek overeen te komen met het DNA-profiel van de 19-jarige man.

Op de zitting betoogde de raadsman van de verdachte dat het DNA-materiaal onrechtmatig was verkregen en daarom niet als bewijsmiddel tegen zijn cliënt kon gelden. De rechtbank besliste gisteren echter anders en acht het bewijsmateriaal rechtsgeldig.

In de nacht van 11 januari drong de 19-jarige man met één of meerdere mededaders met fors geweld de woning binnen. Zij riepen daarbij dat ze politiemannen waren. De bewoner van het pand, de vriend van de zwangere vrouw, sprong uit het raam. Niet veel later is de zwangere vrouw door toedoen van de overvallers uit het raam gevallen of geduwd. De overvallers maakten slechts een mobiele telefoon, identiteitsbewijs en een horloge buit.
Provincie:
Tag(s):