vrijdag, 4. november 2011 - 16:24

2 Mannen op foto's depolitiezoekt.nl melden zich

Amsterdam

Twee mannen die de afgelopen week op foto's op de politiezoekt.nl, en het RTVNH-programma Ter Plaatse te zien waren, hebben zich donderdag gemeld. Het tonen van de foto's op de website zorgde voor een recordaantal hits.

De twee stonden op foto's waarop een groep mannen was te zien in de Witte de Withstraat in Amsterdam West. De groep wordt verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan ernstige discriminatie, belediging en bedreiging met de dood.

Op maandagavond 15 augustus liep een bewoner rond 21 uur door de straat langs een groep jongens. Hij werd aangesproken als "vieze homo", en kreeg te horen dat ze hem door zijn kop wilden schieten en wilden vermoorden. Ze riepen allerlei beledigingen en bedreigingen die de man diep raakte. Hij deed aangifte bij de politie.

Na het tonen van de foto's haalde depolitiezoekt.nl een recordaantal hits. 92.000 mensen bekeken de foto's. Het bericht bereikte ook de twee mannen die zichzelf herkenden. Ze melden zich, en legden een getuigenverklaring af. Duidelijk werd dat zij niks met de zaak te maken hebben.
Provincie:
Tag(s):