dinsdag, 26. april 2011 - 11:09

20 aanhoudingen bij inval cafés Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel

De politie is vrijdag 22 april twee cafés in Capelle aan den IJssel binnengevallen. Daarbij zijn 20 aanhoudingen verricht.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn een café aan het Amsteldiep en een café aan de Picassopassage, beiden in Capelle aan den IJssel, binnengevallen door de politie. Dit gebeurde naar aanleiding van klachten en meldingen dat in deze cafés verdovende middelen zouden worden gebruikt en verhandeld. Bij de invallen is gebruik gemaakt van een politiehond getraind op verdovende middelen.

Deze sloeg bij 20 personen aan. Deze personen zijn aangehouden. Vijf personen zijn ingesloten voor het bezit van drugs. Ook droeg één van de verdachten een vlindermes bij zich. Het gaat om drie mannen uit Capelle aan den IJssel van 48, 23 en 22 en twee mannen uit Rotterdam van 35 en 28 jaar.

De actie werd uitgevoerd door het Skwibusteam, een speciaal team dat de drugsgerelateerde overlast in Rotterdam-Oost aanpakt, in samenwerking met de Regionale Interventie Eenheid, het Korps Landelijke Politie Diensten, wijkpolitie en team Horecataken.
Provincie:
Tag(s):