maandag, 1. augustus 2011 - 23:06

20 Verdachten voor diefstal en omkatten brommers, motoren en auto’s

Opmeer

De politie heeft in de periode van februari tot en met juni 2011 20 verdachten uit Opmeer en omstreken opgespoord voor de diefstal en het omkatten van auto’s en brommers.

De politie kwam de verdachten op het spoor doordat in september 2010 een 17-jarige man uit Utrecht werd aangehouden voor bedreiging van een 14-jarige jongen uit Opmeer. Deze 14-jarige jongen zou een bromfiets hebben gestolen van de 17-jarige man. De politie startte een onderzoek en kwam een groep van 20 verdachten op het spoor die zich bezig hield met het stelen en omkatten van bromfietsen, motoren en auto’s. De voertuigen werden overgebracht naar een loods in Hoogwoud waar ze werden omgekat. De groep werkte in wisselende samenstelling en ging ook regelmatig naar Duitsland om hier diefstallen te plegen. In totaal konden er circa 60 diefstallen aan de verdachten worden gekoppeld.

In totaal werden er 15 jongens aangehouden, waarvan er acht minderjarig zijn. De andere vijf verdachten moesten zich melden bij de politie. Tegen hen werd na verhoor dossier opgemaakt wat naar justitie gaat. Bijna alle verdachten zijn afkomstig uit Opmeer en omstreken.

Vier verdachten zitten op dit moment nog vast. Het gaat hierbij om drie mannen van 15, 17 en 21 uit Opmeer en een 19-jarige man uit Maarssen.
Provincie:
Tag(s):