vrijdag, 11. november 2011 - 14:57

200-ste hond geadopteerd via stichting Rudozem

Uithoorn

Op zondag 13 november komen er zeventien Bulgaarse honden van de stichting Rudozem Street Dog Rescue (RSDR) aan in Nederland . Zij hebben alle zeventien een “ thuis “gevonden. Deze rit is voor de RSDR wel bijzonder. RSDR hond Frenckels is de 200-ste geadopteerde hond sinds de oprichting van de stichting in 2009.

Het team van de RSDR afdeling Zeeland /België krijgt de eer om Freckels met een feestelijk tintje in Groede te ontvangen. Freckels krijgt haar gouden mandje in België.

'Wij wensen alle honden een lang en gelukkig leven en hopen dat meer mensen bereid zijn een hond een tweede kans te geven', aldus de stichting vrijdag.

Wat is Rudozem Street Dog Rescue?
De familie Rowles verhuisde in 2007 met hun kinderen, katten en honden van Engeland naar het plaatsje Rudozem in Bulgarije. Zij waren verbijsterd over het grote aantal zwerfhonden en de verschrikkelijke condities
waaronder zij op straat moeten overleven.

Ze worden regelmatig geschopt, geslagen en doodgeschoten, puur
voor het vermaak. Veel honden zijn gewond, hebben pijn en honger en lopen een grote kans om in de winterperiode dood te vriezen.

Sinds de verhuizing naar Bulgarije heeft de familie Rowles veel honden gered. Op een gegeven moment beseften zij dat zij niet alle geredde honden zelf konden houden. Omdat de familie toch “ iets meer”wil doen, werd er in maart 2009 een officiële stichting opgericht: Rudozem Street Dog Rescue.

Met hulp van Nederlandse vrijwilligers, laten zij de Honden naar Nederland transporteren voor adoptie. Op die manier zijn nu meer als 200 honden van een gewisse dood gered. De honden die te getraumatiseerd zijn mogen bij hen blijven als permanente bewoners.

Inmiddels is de wens van de familie Rowles ondanks tegenwerking van de gemeente en politie in vervulling gegaan, namelijk het opzetten van een opvang om zoveel mogelijk dieren die hulp nodig hebben te kunnen opvangen, van voedsel en medicatie te voorzien en eventueel via het
adoptieprogramma te herplaatsen.

Een veilige haven voor velen van waaruit de populatie zwerfdieren verder wordt teruggedrongen door een gratis sterilisatie- en castratieprogramma op te starten.

"Hoewel het nooit de bedoeling is geweest om zwerfhonden te redden toen we naar Bulgarije verhuisden, konden wij hun lot en benarde situatie niet negeren. Nu we zijn begonnen, is het een levenslange verplichting .Er zijn hartverscheurende momenten, soms wanhoop, maar wij kunnen niet opgeven waar wij ooit aan zijn begonnen. Er is niemand om de zorg en de strijd voor deze honden voor een beter leven op zich te nemen", zegt Diane Rowles.

Meer informatie over RSDR kunt u vinden via de site: www.streetdogrescue.nl
Provincie:
Tag(s):