woensdag, 13. juli 2011 - 23:55

2012 Zeeuws Jaar van het Water

Zeeland leeft, als geen ander, met water. Reden voor de Provincie om 2012 uit te roepen tot 'Zeeuws Jaar van het Water'. De Provincie nodigt organisaties uit om een bijdrage te leveren aan het Jaar.

Doel van het Jaar is te laten zien welke rol het water in geschiedenis, heden en toekomst van Zeeland speelt. En natuurlijk wat water de Zeeuwen en bezoekers van Zeeland te bieden heeft. Het jaar begint bij de Nieuwjaarsbijeenkomst en eindigt rond de herdenking van de watersnoodramp op 1 februari 2013.

Gedeputeerde water en promotie Sjoerd Heijning: '2012 wordt het jaar waarin we laten zien dat water werk en dus geld oplevert, energie kan leveren, leuk en interessant is, veilig is, lekkere producten voortbrengt en opleidingen en kennis en deskundigheid oplevert. In het Jaar gaan we samen met onze partners economie, cultuur, culinair en recreatie met elkaar verbinden onder de paraplu van het Zeeuws Jaar van het Water.'

Onderdeel van het Jaar van het Water is een website, waarop alle wateractiviteiten die in 2012 plaats vinden een plaats krijgen. De Provincie is op zoek naar organisaties die een bijdrage willen leveren om van het jaar een succes te maken. Activiteiten kunnen heel divers zijn, van een kanotocht tot een waterproeverij en een filmavond met water als thema.

Evenementen en ideeën kunnen gemeld worden op jaarvanhetwater@zeeland.nl. Via dat mailadres kunnen geïnteresseerden zich ook opgeven voor de nieuwsbrief, om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.
Provincie:
Tag(s):