vrijdag, 18. februari 2011 - 15:23

22 jaar cel en TBS voor moord op ex-vriendin

Den Haag

De rechtbank in Den Haag heeft vrijdag een 47-jarige man uit Zoetermeer veroordeeld tot een gevangenisstraf van 22 jaar en TBS voor de moord op zijn 54-jarige ex-vriendin. ‘Dit is conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM), meldt het OM vrijdag.

De Zoetermeerder had bekend dat hij op 22 augustus vorig jaar de vrouw had vermoord. Het slachtoffer was op die zondag rond 16.00 uur op weg naar haar werk, toen ze op het fietspad evenwijdig aan de Randstadrail door haar ex-vriend werd opgewacht en hij haar met een zelfgemaakt steekwapen om het leven bracht.

De verdachte had in 2007 enkele maanden een relatie gehad met het slachtoffer en hij stalkte haar al langere tijd. De rechtbank achtte het bewezen dat de man de moord grondig had gepland en voorbereid. Hij verhuisde begin augustus zelfs naar Zoetermeer om dichterbij de Zoetermeerse te zijn en woonde sindsdien in een flat vlakbij haar.

Na zijn aanhouding is de verdachte uitgebreid psychologisch onderzocht. Hieruit is gebleken dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is.
Provincie:
Tag(s):