dinsdag, 6. december 2011 - 16:46

2,2 Miljoen euro voor rietsnijders in de Weerribben

Steenwijkerland

De rietsnijders in het natuurgebied de Weerribben in Overijssel behouden hun rietmaaivergoeding. het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, de provincie Overijssel en gemeente Steenwijkerland hebben hierover een akkoord bereikt.

De rietsnijders dreigden zonder vergoeding te komen zitten omdat deze voor 2012 en 2013 wegviel. Op initiatief van de provincie en na overleg met staatssecretaris Henk Bleker en de gemeente Steenwijkerland is een oplossing gevonden. Het Rijk draagt nu 1.100.000 euro bij, de provincie Overijssel 1.000.000 euro. De gemeente Steenwijkerland levert een bijdrage van ca. 100.000 euro in 2013.

Verantwoordelijk gedeputeerden Hester Maij (Landelijk gebied) en Theo Rietkerk (Economie): “De rietvelden maken de Weerribben tot de meest bijzondere natuurgebieden van Nederland en Europa. Daarom zijn wij blij dat wij deze overbruggingsregeling aan Provinciale Staten kunnen voorleggen. Rietsnijders zijn van groot belang voor het natuurbeheer en de economie. Jaarlijks trekt het gebied twee miljoen bezoekers”.
Provincie:
Tag(s):