woensdag, 20. april 2011 - 19:26

24-jarige rover aangehouden

De politie heeft met de aanhouding van een 24-jarige inwoner van Sint Annaparochie zeven misdrijven op kunnen lossen.

Zaterdag 19 maart werd een pizzeria aan de Schrans door een gewapende en gemaskerde man overvallen. Aan de hand van het door getuigen opgegeven signalement van de dader werd 24-jarige op het Wilhelminaplein aangehouden.

Uit het politie onderzoek kwam vast te staan dat de verdachte bij nog meer gepleegde misdrijven betrokken was. Op donderdag 17 maart werd een vrouw beroofd toen zij geld gepind had bij een geldautomaat in de Borniastraat. Op de beelden van de bewakingscamera was te zien dat een man het slachtoffer een mes op de keel zet en dat zij het gepinde geld aan de dader af moest geven.

Op dinsdag 15 maart legden bewakingscamera’s vast dat de verdachte een weegschaal uit een horecabedrijf stal. Enkele dagen later, op zaterdag 19 maart, nam hij een mobiele telefoon uit een telecomwinkel weg. Ook dit werd geregistreerd door camera’s. Ook was de 24-jarige betrokken bij de diefstal van mobiele telefoons bij een horecagelegenheid aan de Wirdumerdyk in Leeuwarden en in Sint Annaparochie. In 2010 deed de verdachte een greep uit de kassa van een kringloopwinkel in Drachten.

De verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en is in bewaring gesteld
Provincie:
Tag(s):