maandag, 19. september 2011 - 16:28

24-uurs staking OV in drie grote steden

Rotterdam

In oktober gaan de bussen, trams en metro in de drie grote steden Den Haag, Rotterdam en Amsterdam, gelijktijdig 24 uur staken. 'Deze nieuwe staking is helaas nodig omdat eerdere acties nog altijd geen wijziging in de kabinetsplannen hebben opgeleverd', meldt Abvakabo FNV maandag.

Vakbonden en werknemers willen dat de openbare aanbesteding van het openbaar vervoer van tafel gaat. Bovendien zijn ze fel gekant tegen de bezuinigingsplannen. Het kabinet wil 120 miljoen euro bezuinigen op het openbaar vervoer in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

Eric Vermeulen, bestuurder Abvakabo FNV: 'De aanbesteding in combinatie met de bezuinigingen zullen dramatische gevolgen hebben voor het stadsvervoer. Sinds 2004 hebben de stadsvervoerders al 160 miljoen euro bezuinigd. Nu nog meer bezuiniging kan echt niet zonder verlies van kwaliteit, van arbeidsplaatsen en van OV-lijnen. Daar gaan de reizigers dagelijks heel veel last van krijgen.'

De medewerkers van HTM (Den Haag), RET (Rotterdam) en GVB (Amsterdam) zien zich gedwongen tot deze maatregel omdat eerdere, minder ingrijpende acties in april, mei en juni nog altijd geen wijziging in de kabinetsplannen hebben opgeleverd.

De exacte stakingsdatum wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.
Provincie:
Tag(s):