dinsdag, 24. mei 2011 - 13:37

3 jaar cel en TBS voor ernstige mishandeling moeder en kind

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft in hoger beroep een 25-jarige man uit Waalwijk veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging voor onder meer mishandeling van zijn toenmalige vriendin en zware mishandeling van haar 2-jarig zoontje.

Ook moet de man een schadevergoeding van in totaal € 5.000,- aan beide slachtoffers betalen.

Het hof acht wettig en overtuigend bewezen dat de man het kind meerdere keren heeft opgesloten in een schuurtje. Hiermee heeft hij volgens het hof de redelijke grenzen van verantwoord en proportioneel pedagogisch handelen ver overschreden. Daarnaast heeft de man het bovenbeen van het kind gebroken en de moeder van het kind meermalen geslagen en haar keel dichtgeknepen.

Bij het opleggen van de gevangenisstraf heeft het hof er rekening mee gehouden dat de Waalwijker eerder is veroordeeld voor huiselijk geweld. Ook de mate waarin hij pijn en lichamelijk letsel aan zijn slachtoffers toebracht, heeft een rol gespeeld bij het bepalen van de strafmaat.

Uit deskundigenonderzoek is gebleken dat de man lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis met antisociale en narcistische trekken. Mede op basis daarvan is TBS met dwangverpleging opgelegd. Daarnaast speelt de bijzondere ernst van de feiten een rol evenals de omstandigheid dat een aantal van de feiten is begaan tegen een weerloos kind van 2 jaar oud.

De rechtbank Breda veroordeelde de verdachte op 18 februari 2010 tot 24 maanden gevangenisstraf waarvan 8 maanden voorwaardelijk, met als bijzondere voorwaarde reclasseringstoezicht.
Provincie:
Tag(s):