vrijdag, 2. september 2011 - 9:53

300 miljoen m3 groen gas binnen 2,5 jaar

Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) reikt dinsdag 6 september in Den Haag de eerste SDE+ subsidie uit aan een jonge Zeeuwse boeren voor de bouw van een installatie voor de productie van groen gas ondermeer uit resten van uien, tomaten en mest.

Groen gas kan op dezelfde manier worden gebruikt als aardgas. De SDE+ is de nieuwe stimuleringsregeling voor duurzame energie.

De minister geeft tevens het startsein voor de verwezenlijking van de productie van 300 miljoen kubieke meter gas in 2014 (genoeg om een stad met de grootte van Utrecht van energie te voorzien) door bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties verenigd in de Stichting Groen Gas Nederland. Groen gas is gezuiverd en gedroogd gas dat wordt gewonnen uit afval, plantenresten, mest en andere biomassa. Het is een duurzaam alternatief voor aardgas.

De initiatiefnemers van de stichting Groen Gas Nederland zijn : de energiebedrijven Eneco, Essent, E.On Benelux, GasTerra, Gasunie, de gemeente Leeuwarden, LTO-Noord, Netbeheer Nederland en de provincie Friesland
Provincie:
Tag(s):