zondag, 9. oktober 2011 - 15:58

3000 blaastesten Alkmaar leiden tot 72 aanhoudingen

Alkmaar

De politiekorpsen Noord-Holland Noord, Zaanstreek-Waterland en Kennemerland hebben vanaf zaterdagavond 22.00 uur tot en met zondagochtend 04.15 uur ruim 3.000 bestuurders op vijf locaties in Alkmaar gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Dit meldt de politie zondag.

72 aanhoudingen
Maar liefst 72 drankrijders werden door de politie aangehouden. Tegen alle drankrijders is door de politie proces-verbaal opgemaakt. Onder hen bevonden zich 11 bestuurders die hun rijbewijs moesten inleveren omdat zij zwaar onder invloed van alcohol hadden gereden.

Vijf controlelocaties
Gecontroleerd werd op vijf aan- en afvoerroutes van en naar Alkmaar: op de Noorderkade, de Kennemerstraatweg, de Nieuwe Schermerweg, de Bergerweg en de Vondelstraat. Bestuurders werden door de motorrijders van politie naar een van deze vijf controlelocaties geleid.

Enkele drankrijders probeerden tevergeefs aan de controle te ontkomen: zij werden door de motorrijders van politie achterhaald en naar de controlelocatie begeleid. Onder deze vluchtende bestuurders zat een aantal mensen die al eerder hun rijbewijs was kwijtgeraakt na het rijden onder invloed van alcohol.

Op de locatie aan de Nieuwe Schermerweg werd een man aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs. Deze bestuurder bleek eveneens een nepwapen in bezit te hebben: hij werd meegenomen naar het politiebureau en ingesloten.

De drankrijder met ‘de grootste slok op’ bleek maar liefst 6x de maximale limiet te hebben overschreden.

70 politiemensen verspreid over 5 alcoholfuiken
Aan de alcoholcontroles in en rond Alkmaar werkten zo'n 70 politiemensen mee van Zaanstreek-Waterland, Noord-Holland Noord en Kennemerland. Ook in de toekomst zullen de drie politiekorpsen deze grote gezamenlijke alcoholcontroles blijven houden binnen hun werkgebieden.

De politie controleert 24 uur per dag op het rijden onder invloed van alcohol; middels alcoholfuiken, maar ook tijdens surveillancediensten. Sommige drankrijders lopen tegen de lamp omdat zij een aanrijding hebben veroorzaakt.
Provincie:
Tag(s):