donderdag, 13. januari 2011 - 10:33

30ste vrouwelijke rode baret

Soldaat Savannah Zimmerman ontvangt morgen, vrijdag 14 januari, haar rode baret uit handen van de commandant van de Luchtmobiele Brigade.

Voorwaarde hierbij is dat ze slaagt voor het laatste onderdeel van de opleiding, de eindmars, die vanavond start. Daarmee zou zij de 30ste vrouw zijn die slaagt voor de opleiding voor de rode baret van de Luchtmobiele Brigade.

De basisopleiding voor militairen van de Luchtmobiele Brigade is de op één na zwaarste algemene infanterie-opleiding die de Koninklijke Landmacht kent. Alleen de opleiding voor het Korps Commandotroepen is zwaarder.

De Luchtmobiele Brigade is 2.500 man sterk en is sinds haar oprichting in 1992 veelvuldig ingezet voor verschillende militaire missies in het buitenland. Van Bosnië tot Afghanistan. Militairen van de Luchtmobiele Brigade zijn herkenbaar aan de rode baret; een hoofddeksel dat niemand cadeau krijgt. Om de baret te mogen dragen moet een militair de op één na zwaarste infanterie-opleiding van de Koninklijke Landmacht met succes afronden. Duizenden mannen hebben sinds de oprichting van de brigade de rode baret gehaald. Sinds 1992 hebben 29 vrouwen de opleiding voor de rode baret met succes afgerond.
Provincie:
Tag(s):