vrijdag, 21. oktober 2011 - 13:28

400 gratis stallingplaatsen extra bij station Arnhem

Arnhem

De gratis fietsenstalling bij station Arnhem wordt uitgebreid. 'Vanaf vrijdag 28 oktober komen er 400 stallingplaatsen bij', meldt de gemeente Arnhem vrijdag.

Op de onderste etage van de fietsenstalling aan de centrumzijde van het station komen fietsenrekken voor gratis gebruik te staan. Daarmee krijgt de overdekte stalling hier een totale omvang van 1.400 gratis, onbewaakte plaatsen en 1.200 betaalde, bewaakte plaatsen.

De gemeente Arnhem wil dat het stationsgebied er schoon en opgeruimd bijligt, zonder 'wild' gestalde fietsen. De gemeente gaat fietsen die buiten de stalling staan verwijderen. Eigenaren worden hierop attent gemaakt met borden en lichtkranten.

Begin juli zijn de perrontunnel en de overdekte fietsenstalling geopend. Daarmee zijn er nu meer stallingplekken bij het station dan ooit. De stalling loopt behoorlijk vol. Veel fietsers zetten hun fiets buiten neer, naast de toegang naar de fietsenstalling en in de verdere omgeving van het station. Met de 400 extra gratis plaatsen is er voorlopig genoeg plek binnen de stalling.

De ruimte die hiervoor nu in gebruik wordt genomen, maakt deel uit van de grotere stalling die bij de bouw van de stationshal gerealiseerd wordt. De stalling zal dan uit twee verdiepingen bestaan met in totaal 4.500 plaatsen. De stationshal met de complete fietsenstalling komt volgens de planning van ProRail eind 2013, begin 2014 gereed.

Vanaf 28 oktober haalt de gemeente verkeerd geparkeerde fietsen weg. Het gaat om alle fietsen die in het stationsgebied aan de kant van de binnenstad buiten de stalling staan. De eigenaar kan de fiets bij de gemeentewerf ophalen tegen betaling van 30 euro boete.

Betaald en bewaakt
De gratis fietsenstalling wordt schoongehouden, maar niet bewaakt. Wie de fiets snel en veilig wil parkeren, kan terecht in de bewaakte NS Fietsenstalling.
Provincie:
Tag(s):