maandag, 7. maart 2011 - 9:26

50PLUS en OSF delen mogelijk zetel in de Senaat

Den Haag

Ouderenpartij 50PLUS en de Onafhankelijke Senaatsfractie (OSF) gaan mogelijk een zetel in de Eerste Kamer delen. Als deze samenwerking er komt, is dat goed voor twee zetels. Dat meldt de Volkskrant maandag.

Woensdag bleek OSF te weinig stemmen te hebben behaald om in de senaat te mogen zitten. Maar de 0,64 zetel die wel werd behaald, is voor de overige partijen van grote waarde als straks de restzetels worden verdeeld.

In de krant zegt OSF-bestuurslid Emma Kraak dat de 50PLUS partij de goede credits heeft om de restzetels mogelijk mee te delen. Nagel zegt dat hij 'serieus' geïnteresseerd is in deze optie. 'Wij hebben ruwweg eenderde zetel over en zij kwamen tot tweederde. Samen hebben we van de kiezers dus precies twee zetels gekregen. Dit is absoluut de moeite waard.'

Als het tot een overeenstemming komt tussen de twee kleine partijen is dat slecht nieuws voor de kabinetscoalitie van VVD en CDA, gedoogd door de PVV. De drie partijen hoopten bij de verkiezingen afgelopen woensdag een meerderheid in de Senaat te halen.
Provincie:
Tag(s):