woensdag, 2. maart 2011 - 22:35

50PLUS partij weet 1 zetel te bemachtigen voor de Eerste Kamer

Den Haag

De nieuwe partij 50PLUS komt met 1 zetels in de Eerste Kamer. Partijvoorzitter Jan Nagel laat weten trots te zijn dat de nieuwe partij zonder enig budget toch twee zetels voor de Eerste Kamer wist te bemachtigen.

Na een uitvoerige selectieprocedure is de partij er in geslaagd in alle provincies lijsten met kwaliteit in te dienen. Opvallende lijsttrekkers zijn in Utrecht Mieke Hoek, die met haar negen jaar politieke ervaring, enkele maanden geleden bij tussentijdse gemeenteraadsverkiezingen als lijsttrekker opvallend goed scoorde, in Noord-Holland prof.

Kees de Lange, die nu hij de politiek ingaat zijn voorzitterschap van de Nederlandse Bond voor Pensioenbelangen zal neerleggen en in Noord-Brabant Henk Krol, hoofdredacteur van de Gay Krant en vroegere voorlichter van de VVD Tweede Kamerfractie.

Een andere opvallende naam in Groningen is die van Mr. Cor Slothouber, die uitgetreden is als coördinerend vicepresident van de rechtbank in Utrecht. Op de lijsten komen vele oud-wethouders en een drietal oud-burgemeesters voor. Op een aantal lijsten fungeert een bekende Nederlander als lijstduwer zoals journalist en presentator Jacques dÁncona, oud-politievoorlichter Klaas Wilting, tv-presentator Koos Postema, oud-wereldkampioen dammen Ton Sijbrands en de voormalige Nederlandse kampioen schaken John van der Wiel. Verder duwen de Zeeuw en oud-wielrenner Cees Priem en de journalisten Hans Böhm en Alexander Münninghoff diverse lijsten.
Provincie:
Tag(s):