donderdag, 1. december 2011 - 19:36

56 Bekeuringen in anderhalf uur

Haarlem

De politie heeft woensdag tijdens roodlichtcontroles op de kruisingen Jansweg/Parklaan en de Kruisweg/Parklaan in Haarlem binnen ruim anderhalf uur tijd 56 bekeuringen uitgeschreven.

De opzet was om de verkeersveiligheid te verhogen op de kruisingen. Daarom werden fietsers en automobilisten gecontroleerd op het rijden door rood op beide kruisingen èn de bedoeling was ook om fietsers te controleren op het voeren van fietsverlichting.

Aan de controles voor fietsverlichting kwam de politie echter nauwelijks toe, omdat zij hun handen vol hadden aan het bekeuren van maar liefst 52 fietsers en 2 automobilisten die vaak roekeloos door het rode licht heen reden.

Heel opmerkelijk was dat opvallend veel fietsers kennelijk niet erg geïnteresseerd waren in hun eigen veiligheid: zij reden zonder te kijken, hard fietsend, door het rode verkeerslicht de kruising op, waar alweer snelverkeer reed.

De politie was hierbij getuige van diverse verkeersgevaarlijke situaties en heeft niet eens alle fietsers die door rood reden aan de kant kunnen zetten, vanwege het grote aanbod van roodlichtovertreders.
Provincie:
Tag(s):