donderdag, 1. december 2011 - 19:12 Update: 08-07-2014 0:27

6 Sexy Vegetariërs door naar de finale

De zes finalisten in de verkiezing Meest Sexy Vegetariër van 2011 zijn presentatrice Nicolette Kluijver, actrice Georgina Verbaan, schrijfster Susan Smit, wielrenner Maarten Tjallingii, voetballer Evgenyi Levchenko en schrijver Arthur Japin.

Tot 15 december kan het iedereen stemmen op www.wakkerdier.nl/sexyvegetarier. De winnaars - een man en een vrouw - worden rond Kerstmis bekendgemaakt. Met de verkiezing wil Wakker Dier positieve aandacht voor de vlees- en visloze maaltijd: elke vegetarische dag is een bijdrage aan dierenwelzijn, klimaat en milieu.

Wakker Dier vindt alle vegetariërs sexy omdat zij steeds weer met hun bord kiezen voor de dieren. Oorspronkelijk diende de verkiezing om vegetarisme uit de `geitenwollensokkenhoek' te trekken, maar inmiddels is vegetarisch eten `in', en worden juist fervente vleeseters buitenbeentjes.

Slechts 13% van de Nederlanders eet iedere dag vlees. Vier miljoen Nederlanders zijn flexitariër. Zij eten meerdere keren per week vegetarisch. Sommige kandidaten `zondigen' af en toe. Dat mag van Wakker Dier, want `beter inconsequent goed, dan consequent fout' is het motto. Met elke vegetarische dag help je dieren, klimaat en het milieu.
Categorie:
Tag(s):