zaterdag, 23. juli 2011 - 22:01

6000 handtekeningen voor KMS-actie Weert

Weert

De grote actie ‘Houd de KMS in Weert’ is geslaagd. Er zijn ruim 1400 nieuwe handtekeningen onder de petitie gezet. Wethouder Anton Kirkels: “Het belangrijkste was het ophalen van nog meer handtekeningen voor het behoud van de KMS. En dat is gelukt! Bovendien hebben we het publiek en de aanwezige media kunnen uitleggen waarom de KMS zo belangrijk is voor Weert.”

Donderdagavond 21 juli vond er een grote actie plaats op de Markt in Weert voor het behoud van de Koninklijke Militaire School (KMS). Tijdens het evenement werd mensen gevraagd de petitie te ondertekenen voor behoud van de KMS. In totaal hebben nu bijna 6000 mensen getekend. Kirkels: “Ik ben heel blij dat zoveel mensen de actie steunen. Laat dit een duidelijk signaal zijn voor Den Haag dat een vertrek van de KMS uit Weert kapitaalvernietiging is.”

De hoofdactiviteit van de actie was het WK Tijgeren over een baan van 30 meter. Ook hielden de raadsleden een protestactie door op ludieke wijze van de daken te schreeuwen dat de KMS in Weert moet blijven.
Provincie:
Tag(s):