donderdag, 29. september 2011 - 19:45

7 Jaar gevangenisstraf voor poging doodslag en diefstal

Den Haag

De officier van justitie heeft donderdag een gevangenisstraf van 7 jaar geëist tegen een 25-jarige man uit Zweden. De man wordt ervan verdacht op 31 januari 2011 een Hagenaar zwaar te hebben mishandeld in zijn eigen huis.

Het slachtoffer ontmoette de verdachte die avond in een café in het centrum van Den Haag. Volgens het OM heeft de Hagenaar de verdachte later die avond meegenomen naar zijn woning. Daar heeft de verdachte de Hagenaar ernstig mishandeld. De man is door de verdachte meermalen geslagen op het hoofd, waarbij ook in ieder geval één voorwerp is gebruikt. De verdachte heeft net zo lang geslagen totdat het slachtoffer het bewustzijn had verloren.

Na de aanval heeft de verdachte volgens de officier geld uit de portemonnee van het slachtoffer weggenomen, waarna hij is gevlucht.

De politie heeft in het programma Opsporing Verzocht beelden getoond die gemaakt waren door de beveiligingscamera in de tram, waar de verdachte en het slachtoffer die avond in zaten. Naar aanleiding van die beelden kon achterhaald worden wie de verdachte was. De verdachte werd op 7 maart 2011 aangehouden in Slovenië.

Het slachtoffer hield ernstig letsel over aan het geweld. De buren, gealarmeerd door geschreeuw, vonden de gewonde Hagenaar in zijn woning.

De rechtbank doet uitspraak over 14 dagen.
Provincie:
Tag(s):