vrijdag, 29. juli 2011 - 16:23

72 Jarige man aangehouden voor onzedelijk betasten 8 jarig meisje

Oegstgeest

Politie Hollands Midden heeft een 72-jarige man uit Amstelveen aangehouden. De man wordt verdacht van het onzedelijk betasten van een 8-jarig meisje uit Sassenheim.

Op donderdag 28 juli rond 14.00 uur sprak een onbekende oudere man een meisje en haar vriendin aan in Sassenheim. Hij lokte ze mee naar het in de buurt gelegen Ter Weegen Park. Daar betaste hij het 8-jarige meisje. Thuis vertelde ze wat er was gebeurd en haar ouders beden de politie.
De politie kamde direct de omgeving uit, maar de man werd niet meer aangetroffen.

Het signalement van de verdachte kwam overeen met een melding van een meisje dat begin juli iwas aangesproken door een oudere man bij de toiletten van een horecagelegenheid, eveneens in Sassenheim. De man lokte haar mee naar een toilet. Doordat de vader van het meisje snel naar haar op zoek ging, heeft de verdachte vermoedelijk geen kans gezien het meisje onzedelijk te betasten. De politie vroeg beelden op waarop het mogelijke vervoermiddel van de man te zien iwas. Samen met zijn signalement werd dit verspreid onder de politieagenten in de regio.

Donderdagavond maakte een getuige een melding bij de politie in Noordwijkerhout van een mogelijk dronken automobilist. De politieagenten gingen erop af en namen de man een blaastest af, welke in orde was. Het voertuig van deze melding kwam overeen met het voertuig van de verdachte die gezocht werd in het zedenonderzoek. De zaak werd verder onderzocht en vervolgens is de man op vrijdag 29 juli in Amstelveen aangehouden.
Provincie:
Tag(s):