vrijdag, 4. februari 2011 - 14:41

'720 olifanten in station Rokin gestort'

Amsterdam

Vrijdag 4 februari wordt een enorme hoeveelheid beton gestort in de bouwput van de NoordZuidlijn (NZ-lijn) aan het Rokin. ‘Onze bouwers storten een vloerdeel van 18 meter lang, 25 meter breed en maar liefst 3 meter hoog’, meldt een woordvoerder van de NZ-lijn vrijdag.

Beton heeft gewicht van 720 olifanten
De stort duurt zo'n 20 uur en is vanuit het Ondergronds Uitkijkpunt op het Rokin, live door iedereen die belangstelling heeft te volgen. In totaal wordt er zo'n 1500 kuub beton gestort. Dat is een hoeveelheid beton te vergelijken met ongeveer 3 binnenzwembaden van 25 meter lengte tot aan de rand toe gevuld. Of om een ander beeld te schetsen: het gewicht van het beton staat gelijk aan dat van 720 olifanten!

Het beton wordt gestort recht onder het platform van het Ondergronds Uitkijkpunt bij de rode ‘M' aan het Rokin (ter hoogte van nr. 92). Een unieke kans om dit bijzondere karwei op de eerste rang (- 8 NAP) te beleven. Beneden in het Uitkijkpunt geven medewerkers doorlopend voorlichting over de werkzaamheden.

Speciaal voor deze gelegenheid is het Uitkijkpunt vrijdag van 8.00 tot 23.00 uur open. Koek en Zopie staan voor belangstellenden klaar om warmte te bieden gedurende deze unieke belevenis. Het vloerdeel dat gestort zal worden is immers één van de grootste van de in totaal 14 vloerdelen. Er mogen maximaal 30 toeschouwers tegelijk in het Ondergronds Uitkijkpunt, dus mogelijk is er wel af en toe sprake van een korte wachttijd.
Provincie:
Tag(s):