maandag, 7. november 2011 - 16:26

Aalbersberg geïnstalleerd als Korpschef Politie Amsterdam-Amstelland

Amsterdam

Burgemeester Van der Laan, heeft maandagmiddag als Korpsbeheerder, tijdens de vergadering van het Regionaal College, Pieter-Jaap Aalbersberg geïnstalleerd als korpschef van de Politie Amsterdam-Amstelland. Dith eeft de politie maandag bekendgemaakt.

Aalbersberg (52) was hiervoor Korpschef van de regio IJsselland. Hij is sinds 1 augustus benoemd als kwartiermaker voor de toekomstige Eenheid Amsterdam-Amstelland binnen het Korps Nationale Politie.

Aalbersberg studeerde in 1981 af aan de Politie Academie en heeft tijdens zijn uitgebreide loopbaan binnen de Nederlandse Politie een breed scala aan functies vervuld, onder andere op gebied van inlichtingen en bestrijding van georganiseerde misdaad.

Binnen de Raad van Korpschefs is hij verantwoordelijk voor de portefeuilles intelligence, publiek private samenwerking en internationale rechtshulp. Vorige week is Aalbersberg als vertegenwoordiger namens Europa verkozen tot lid van het Executive Committee van Interpol. Het is voor het eerst in de 80-jarige geschiedenis van Interpol dat een Nederlander in deze functie verkozen is.

Aalbersberg is getrouwd en heeft vier zonen. Hij verhuist naar de regio Amsterdam-Amstelland. Zijn salaris is conform het door het Ministerie van Veiligheid en Justitie vastgestelde beloningsbeleid.
Provincie:
Tag(s):