vrijdag, 28. januari 2011 - 9:14

'Aan nieuw dienstwapen politie hangt een luchtje'

Den Haag

De groothandel die het nieuwe politie dienstpistool gaat leveren, Technisch Bureau Müller uit Arnhem, is ook betrokken geweest bij de levering van de pepperspray voor de Nederlandse politie. Rond de aanbesteding van de spray hangt een sluier van corruptie die momenteel door de Rijksrecherche wordt onderzocht.

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie maakte donderdag bekend dat Sig Sauer een speciaal voor de Nederlandse politie aangepast wapen gaat leveren. Het wapen gaat de oude Walter P 5 en Glock 17 dienstwapens vervangen. Direkt maakte hij eveneens bekend dat er tijdens de aanbestingsprocedure, twee integriteits-onderzoeken hebben plaatsgevonden.

Een woordvoerder van de minister weigert tegenover de Volkskrant in te gaan over de rol van de wapengroothandel uit Arnhem en de Rotterdamse agent, die destijds betrokken was bij de aanschaf van de peperspray. Het is dus nog niet duidelijk of de van corruptie verdachte agent ook betrokken is bij de aanbesteding van het nieuwe dienstwapen.
Provincie:
Tag(s):