vrijdag, 22. juli 2011 - 12:04

Aangehouden man niet de rietenkap pyromaan

Baarn

Extra toezicht door de politie leidde in de nacht van dinsdag 19 juli op woensdag 20 juli tot de aanhouding van een man. Deze is echter na verhoor heengezonden.

Sinds mei van dit jaar zijn er in Soest, Baarn, Amersfoort, Leusden en Hoevelaken tot nu toe acht woningbranden geweest in woningen met een rieten kap. Van elk van deze branden is vastgesteld dat het om brandstichting ging. Dit heeft geleid tot het opzetten van een gemeenschappelijk rechercheteam van meerdere politieregio’s en het inzetten van extra toezicht in voornoemde regio’s.

Op woensdag 20 juli, rond 00.55 uur zien surveillerende agenten op de Amsterdamse straatweg in Baarn een man fietsen die bij het waarnemen van de politiewagen direct wegvlucht. De politie zet direct meerdere surveillance-eenheden, een politiehond en een helikopter in om de gevluchte man te achterhalen. Deze inzet leidt rond 01.30 uur tot de aanhouding van een man.

Bij nader onderzoek blijkt de aangehouden verdachte echter niet de gevluchte man te zijn. Hij is woensdag in vrijheid gesteld. De politie zet het onderzoek naar de branden voort en roept de inwoners op nog steeds alert te blijven en bij een verdachte situatie en/of een verdacht persoon direct te bellen met het alarmnummer 112.
Provincie:
Tag(s):