woensdag, 20. juli 2011 - 19:58

Aangifte van moord tegen politieagent

Amsterdam

De ouders van de man die in mei j.l. door een agent in Amsterdam werd doodgeschoten hebben aangifte gedaan tegen de politieman.

Zij beschuldigen hem van moord. Dat melden verschillende media woensdag.

Volgens de ouders van de 31-jarige Michael Kooman heeft de agent onterecht te geschoten.

Op de 14e juni was Michael Koomen samen met zijn broer en andere leden van zijn voetbalclub uit Amstelveen hun kampioenschap aan het vieren. Dat liep uit de hand en jongens kregen op Spiegelgracht problemen met een agent van de hondenbrigade. De ruzie escaleerde zo erg dat de agent drie mensen neerschoot, waarbij Michael Koomen om het leven kwam.

De 28-jarige broer van Michael, Nick Koomen, werd in zijn benen geraakt en een derde persoon kreeg een kogel in zijn buik. Nick Koomen en zijn ouders hebben ook aangifte gedaan van poging tot moord. Ze vinden verder dat de agent de zaak erger voorspiegelt dan hij is om te rechtvaardigen dat hij heeft geschoten.

Kort na het drama bleek dat beveilingscamera's van een juwelier alles hadden vastgelegd. Volgens de advocaat van de ouders stroken die beelden niet met de verklaring van de agent. De agent zou de agressie van Koomen hebben
aangedikt.

De agent zou verder hebben verklaard dat hij elk van de vier geloste schoten bewust en overwogen heeft gelost en dat hij als eerste werd geslagen., zo meldt nieuws.nl Het eerste schot zou een waarschuwingsschot zijn geweest, maar op de beelden is te zien dat hij direct raak schoot.
Provincie:
Tag(s):