donderdag, 21. juli 2011 - 22:19

Aanhouding bij vierdaagse na huren ambulance

Nijmegen

Naar aanleiding van een melding over een onbekende ambulance, die rond de vierdaagse marsen zou rijden, waren politieagenten extra alert op zowel deze auto als de bestuurder. Donderdagmiddag signaleerden agenten op de Waldeck Pyrmontsingel de betreffende ambulance en hielden de bestuurder, gekleed als ambulanceverpleegkundige, aan.

Bij de politie waren signalen binnengekomen over deze ambulance, die bij de ambulancedienst en Rode Kruis niet bekend was. Agenten spotten de ambulance rond half 4 en spraken de bestuurder aan. De man, van 40 jaar uit Millingen aan de Rijn, vertelde de ambulance voor de gelegenheid gehuurd te hebben. Hij is vervolgens aangehouden op grond van een artikel uit het verkeersreglement, dat erop neerkomt dat een auto, die niet in gebruik is bij - in dit geval de ambulancedienst / GHOR - niet voorzien mag zijn van lichtarmaturen voor blauwe zwaai-, flits- of knipperlichten.
Agenten hebben de 40-jarige overgebracht naar het politiebureau waar hij is verhoord. Na verhoor is de man weer in vrijheid gesteld. Proces-verbaal tegen hem wordt opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):